Το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τη φυλακή για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση»

Το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη μέσα από τη φυλακή για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

ένα κείμενο το οποίο αναρτάται στο indymedia, επιστρέφει ο Νίκος Μαζιώτης, κάνοντας αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση» τονίζει στον πρόλογο του κειμένου ο ίδιος.

Σχετικά με την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» βάλλεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Καταλήγει σε ανέφικτες, ανεφάρμοστες και μη ρεαλιστικές προτάσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Τσάβες, ούτε Αλιέντε. Και ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την υπερεθνική οικονομική ελίτ γι’ αυτό παρατηρούμε την διγλωσσία και τις αντιφάσεις στις απόψεις που εκφράζουν τα στελέχη του».

Όσον αφορά στην κυβέρνηση Σαμαρά υποστήριξε ότι «διανύει την τελευταία περίοδο της εξουσίας της» και την παρομοιάζει με την κυβέρνηση Παπανδρέου «που υπόγραψε το πρώτο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 και έβαλε τον ελληνικό λαό στις αλυσίδες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέρρευσε μέσα σε δύο χρόνια, σημειώνει, «έτσι και η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος της πολιτικής της κοινωνικής γενοκτονίας που συνεχίζει να εφαρμόζει από τον Ιούνιο του 2012».

Για τις πρόσφατες εξελίξεις επισημαίνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας, δεν πιστεύουν στα ψέματα της κυβέρνησης, γιατί το πρόγραμμα δεν έχει επιτυχία και γιατί είναι πιθανό μέσα στο στημένο κοινοβουλευτικό παιχνίδι του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να παραδώσουν πολύ πιο πρόωρα απ’ ότι προγραμμάτιζαν τη διαχείριση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Την λύση δεν θα την ��ώσουν οι εκλογές για το αστικό κοινοβούλιο, αλλά η ένοπλη Κοινωνική Επανάσταση που θα καταστρέψει τον καπιταλισμό» καταλήγει το κείμενο το οποίο φέρει την υπογραφή: «Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Φυλακές Διαβατών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top