ΕΤΣΙ λειτουργεί το περίφημο βραχιολάκι που θα βάλει ο Ρωμανός για να πηγαίνει στο ΤΕΙ

Μάθε ποιοι δεν μπορούν να κάνουν χρήση του

​Την Τετάρτη ψηφίστηκε η τροπολογία στην Βουλή, η οποία επιτρέπει την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό, φορώντας βραχιολάκι. Εκείνος μάλιστα, θα είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος από όσους κάνουν χρήση του συγκεκριμένου μέτρου, μιας και τα βραχιολάκια αναμένεται να έλθουν στην χώρα μας σε περίπου δύο μήνες.

Ας δούμε όμως πως λειτουργεί αυτό το περίφημο βραχιολάκι… Θα τοποθετείται στο πόδι ή στο χέρι του κρατούμενοι, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας και θα είναι συνδεδεμένο σε 24ωρη βάση, μέσω μικροτσίπ με ειδική συσκευή γεωεντοπισμού.

vraxiolaki-kratoumenoi.jpg

Μάλιστα, η εταιρεία που θα το προμηθεύσει στις Αρχές θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος και θα πρέπει να τις ενημερώνει:

εάν σταματήσει για πάνω από πέντε λεπτά η εκπομπή σήματος από την συσκευή

• σε ενδεχόμενη απόπειρα καταστροφής ή αφαίρεσης της

• σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας του κρατούμενου.

Όσον ��φορά το κόστος της συσκευής, θα επιβαρύνει τον κρατούμενο κατά 15 ευρώ ημερησίως. Ωστόσο, σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας πληρωμής από τον κρατούμενο ή υπόδικο το κόστος επωμίζεται το Δημόσιο.

Αυτοί που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βραχιολάκι είναι όσοι έχουν καταδικαστεί για:

• εσχάτη προδοσία,

• συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση,

• συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,

• ανθρωποκτονία, παραβίαση της γενετήσιας ελευθερίας,

• διακίνηση ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι όσοι υπόδικοι ή κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση πέρασαν σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ της χώρας, βάση της ειδικής τροπολογίας, μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το βραχιολάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top