ΝΕΟ ΚΥΜΑ κακοκαιρίας ΕΡΧΕΤΑΙ: που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες και μέχρι πότε!

Κάντε κλικ να δείτε αναλυτικά τον καιρό για Πέμπτη και Παρασκευή

ΝΕΟ ΚΥΜΑ κακοκαιρίας ΕΡΧΕΤΑΙ: που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες και μέχρι πότε!

​Άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους.

Ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία, καθώς επίσης στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν σφοδρούς ανέμους. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι εντάσεις τους θα ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα ενταθούν ακόμη περισσότερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ, οπότε σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς, ενισχυόμενοι τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βορειοδυτική Μακεδονία, από 5 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 17 στην Ήπειρο, από 11 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική

Νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες και σημαντική επιδείνωση του καιρού το βράδυ με ισχυρές βροχές και πιθανόν κατα��γίδες, περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, περιμένουμε την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα σημειώσει πτώση.

Το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει έντονα το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται από το βράδυ της Πέμπτης έως το απόγευμα της Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top