Παραπομπή για κακούργημα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ζητά ο Εισαγγελέας

Για την υπόθεση θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Παραπομπή για κακούργημα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ζητά ο Εισαγγελέας

​Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Στην πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή του κ. Σπυρόπουλου για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου καθώς με τις ενέργειες του φέρεται να ζημίωσε το ΙΚΑ αφού με απόφασή του έγινε η κατάσχεση λογαριασμών μεγάλου σούπερ μάρκετ στη Βέροια παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο Ταμείο 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο εισαγγελέας ζητεί, επίσης, να καθίσουν στο εδώλιο για ηθική αυτουργία στις πράξεις του διοικητή του ΙΚΑ οι επιχειρηματίες Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Η υπόθεση αφορά στη διπλή εντολή που φέρεται να είχε δώσει ο διοικητής του ΙΚΑ για άρση της κατάσχεσης εις χείρας των τραπεζών των λογαριασμών της εταιρείας σούπερ μάρκετ.

Η εν λόγω εταιρεία είχε οφειλές προς το ΙΚΑ, ύψους 18,25 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα μετά την άρση της κατάσχεσης να χαθούν, σύμφωνα με την κατηγορία, εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα ταμεία του ιδρύματος.

Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ, την οποία είχαν ασκήσει οι επίκουροι εισαγγελείς για θέματα διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά στην κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1.700 θέσεις εργασίας.

Μετά την κατάθεση της εισαγγελικής πρότασης, για την υπόθεση θα αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top