Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός- «Ναι» σε άδεια με βραχιολάκι είπε η Βουλή

"Ικανοποιημένος ο 21χρονος" είπε ο συνήγορος του στο star.gr

​Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, μετά την τροπολογία της τελευταίας στιγμής του υπουργού της δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σύμφωνα με την ειδική τροπολογία στους κρατούμενους θα μπορεί να παραχωρείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση «εφόσον έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο» μέσα από τις φυλακές.

Ο συνήγορος του κύριος Φραγκίσκος Ραγκούσης σε επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί του είπε: "Ο Νίκος Ρωμανός είναι ικανοποιημένος. Δεν μιλάμε ούτε για νίκες, ούτε για πανηγυρισμούς. Δεν πρόκειται να προδώσουμε αυτούς που πίστεψαν σε εμάς. Ο Νίκος Ρωμανός θα χρησιμοποιήσει την εκπαιδευτική άδεια που θα πάρει".

Ο 21χρονος κρατούμενος έκανε απεργία πείνας για 31η μέρα ενώ σήμερα είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα του για παραχώρηση αδειών παρακολούθησης μαθημάτων, στο ΤΕΙ που πέρασε. Να σημειωθεί ότι ήδ�� άρχισε η σταδιακή σίτισή του, αρχικά με φρυγανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει ήδη βρει την εταιρεία, η οποία θα το προμηθεύσει με τα βραχιολάκια. Τα πρώτα βραχιολάκια θα είναι στα χέρια των αρμοδίων σε περίπου δύο μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο Νίκος Ρωμανός θα είναι από τους πρώτους που θα κάνει χρήση του συγκεκριμένου μέτρου.

Την ίδια στιγμή, την ικανοποιήση του για την τροπή που πήρε τελικά η υπόθεση του παλιού του μαθητή, εξέφρασε και ο δάσκαλος του και διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, μέσω της σελίδας του στο Facebook.

δασκαλος.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top