Συγκέντρωση για τον Ρωμανό στο Σύνταγμα

Για 30η μέρα απεργός πείνας ο 21χρονος κρατούμενος

Συγκέντρωση για τον Ρωμανό στο Σύνταγμα

Περισσότερα από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 μ.μ στο Σύνταγμα, το βράδυ της Τρίτης, σε μια κίνηση αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό.

Στο σημείο βρίσκεται και ο πατέρας του, Γιώργος Ρωμανός.

10685061_10205545970631313_1065834284_n.jpg
Ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση για τις εκπαιδευτικές άδειες του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος διεκδικεί το αίτημα του, συνεχίζοντας για 30η μέρα την απεργία πείνας. Την ίδια ώρα, τροπολογία κατατέθηκε στη βουλή, από οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ. Πανούσης και την ανεξάρτητη βουλευτή Ρ. Μακρή, για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, ανεξάρτητα του αδικήματος, για το οποίο έχουν καταδικαστεί.

Σήμερα, απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο το αίτημα αναίρεσης του Ρωμανού κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά, ενώ ο δικηγόρος του, Φρ. Ραγκούσης επεσήμανε: «Τα όρια και οι αντοχές του Νίκου Ρωμανού έχουν εξαντληθεί καθώς σήμερα μπαίνουμε στην 30η ημέρα απεργίας πείνας. Σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει».

Ο Νίκος Ρωμανός αρνείται να σπουδάσει εξ' αποστάσεως στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου εισήχθη μετά από τις πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε μέσα στη φυλακή, ενώ από την Τετάρτη θα ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top