Το ΑΠΘ στο πλευρό του Ρωμανού: Η πολιτεία να εξετάσει το ζήτημα, εξαντλώντας την ευαισθησία της

Συνεδρίασαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων

​Την εξέταση του γενικότερου ζητήματος της πρόσβασης των κρατουμένων στην εκπαίδευση, με εξάντληση της ευαισθησίας από την πλευρά της Πολιτείας, προτείνει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, με αφορμή την έμπρακτη διαμαρτυρία του Νίκου Ρωμανού, σχετικ�� µε την περιορισμένη εφαρμογή του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών. Παράλληλα το πρωί της Τρίτης, ομάδα φοιτητών προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου της Διοίκησης του ιδρύματος, σε ένδειξη ��υμπαράστασης στον 21χρονο απεργό πείνας.

«Είναι, προφανώς, ευθύνη της Πολιτείας να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που κρίνονται, στο πλαίσιο του νόμου, αναγκαία για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Κατά τη θεσμοθέτηση, επιβολή και εφαρμογή αυτών των μέτρων, ωστόσο, σκόπιμο είναι να λαμβάνεται υπόψη, πρωτίστως, ο ρόλος της εκπαίδευσης ως κρίσιμής οδού κοινωνικής επανένταξης στο πλαίσιο ενός σωφρονιστικού συστήματος που δεν επιδιώκει να εκδικείται, αλλά φιλοδοξεί να σωφρονίζει. Στο πλαίσιο αυτό, παράμετροι όπως η ηλικία των κρατουμένων και η ��ιαγωγή τους πρέπει, επίσης, να λαμβάνονται υπόψη κατά την εξέταση αιτημάτων πρόσβασης στην εκπαίδευση», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Την ίδια στιγμή, την Τρίτη συνεδρίασαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε το ΤΕΙ της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top