Αφού δεν έμεινε κτήριο για κτήριο, φοιτητές κατέλαβαν τον server του ΕΚΠΑ!

Επέλεξαν μια πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας

Αφού δεν έμεινε κτήριο για κτήριο, φοιτητές κατέλαβαν τον server του ΕΚΠΑ!

Aυτό θα πει πρωτοτυπία... Μετά τις καταλήψεις κτηρίων, φοιτητές είπαν να πρωτοτυπήσουν και να προχωρήσουν σε κατάληψη στο... διαδίκτυο!

Συγκεκριμένα οι φοιτητές του συλλόγου της πληροφορικής το πρωί της Παρασκευής, κατέλαβαν σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης τον κεντρικό server του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι οι φοιτητές αδυνατούν να μπουν στις ιστοσελίδες των τμημάτων στα οποία φοιτούν. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές "επέτρεψαν" τη λειτουργία των ιστοσελίδων για λίγες μόνο ώρες σήμερα Τρίτη, από το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται κυρίως για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού αλλά κα�� για τη στάση της πρυτανείας όλο το προηγούμενο διάστημα και την πολιτική της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια.

Καλούν σε ξεσηκωμό για τις πορείες αυτού του τριημέρου και τονίζουν: «Ο κεντρικός server του Πανεπιστημίου Αθηνών από σήμερα το πρωί με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής τελεί υπό κατάληψη. Όσο η κυβέρνηση και το κράτος συνεχίζουν την εκδικητική τους στάση απέναντι στον Νίκο Ρωμανό, όσο ο Φορτσάκης και οι πρυτανικές αρχές κρατούν τις σχολές κλειστές στους φοιτητές και τους εργαζόμενους με lock out, το δίκτυο τους θα είναι πεσμένο.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top