Απορρίφθηκε και από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ρωμανού

Ποιο το σκεπτικό της απόφασης. Δηλώσεις δικηγόρου του-Πρώτη ανάρτηση: 09/12/2014 12:29

Απορρίφθηκε και από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ρωμανού

"Όχι" είπε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο αίτημα αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά.

Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το βούλευμα είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου απέρριψε το αίτημα και το έθεσε στο αρχείο.

Το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του απεργού πείνας επρόκειτο να συζητηθεί χτες Δευτέρα, κάτι που όμως δεν έγινε επειδή δεν προσήλθε ο εισαγγελέας.

Tο σκεπτικό της απόφασης

«Δεν συντρέχει λόγος άσκησης αναιρέσεως. Είναι αιτιολογημένη η απόρριψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά καθώς έκανε ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες που απαιτούν για τους υπόδικους τη σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου το οποίο διέταξε την προφυλάκιση. Αβάσιμοι οι υπόλοιποι προβαλλόμενοι λόγοι».

Ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φραγκ. Ραγκούσης δήλωσε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης:

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας. Λύση είναι και το βραχιόλι. Αν ο Ρωμανός αρχίσει απεργία δίψας σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top