Επέτρεψαν σε σκύλο-οδηγό να επιβιβαστεί στο ΕΚΑΒ μαζί με την τυφλή τραυματισμένη αφεντικίνα του

Δείτε το σχετικό βίντεο

​Συγκίνηση στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει οι global αναρτήσεις της Ιωάννας-Μαρίας Γκέρτσου, ιδρύτριας της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία τραυματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα έχοντας στο πλάι της την σκυλίτσα οδηγό της, μιας και η κυρία Γκέρτσου είναι τυφλή.

1939705_10152311454077398_7593199039214288427_o.jpg


Η ίδια εμφανίζεται συγκινημένη καθώς όταν ήρθε το ΕΚΑΒ να την παραλάβει επέτρεψε και στην σκύλα της να ανέβει πάνω στο ασθενοφόρο.

1.jpg

«Σήμερα βράδυ 3/12/14, χτύπησα το χέρι μου στην πλατεία Συντάγματος. Ήρθε το ΕΚΑΒ. Φυσικά, όταν συνέβη το περιστατικό δεν ήμουν μόνη. Η Μέη, ο σκύλος-οδηγός, επιβιβάστηκε μαζί μου στο ασθενοφόρο. Με ακολούθησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όλοι, έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να νιώσει ��μορφα. Διότι είναι ένας ακοίμητος φρουρός μα συνάμα, ειναι ένα σκυλάκι. Έτσι κερδίζονται οι μάχες.

Έτσι εκφράζεται το μπράβο προς τους συμπολίτες μου που μέσα σε ελάχιστα χρόνια, έκαναν την υπέρβαση. Έτσι σε λίγα χρόνια, όταν το αυτονόητο θα θεωρείται φυσιολογικό θα σταματήσουμε να θυμόμαστε παγκόσμιες ημέρες. Έτσι "πληρώνομαι" καθημερινά κι εγω, απο τότε που πριν απο 11 χρόνια, κάποιος μου έφερε την αστυνομία, επειδή μπήκα στο λεωφορείο, έχοντας την κουταβιτσα Λάρα, στην αγκαλιά μου.» έγραψε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου, η οποία σύμφωνα με το zoosos, έχει αγωνιστεί ώστε όσοι έχουν προβλήματα όρασης, να μπορούν όχι μόνο να ζουν αλλά και να κυκλοφορούν παντού με τα σκυλιά – οδηγούς τους.

2.jpg
Τα μηνύματα αγάπης που δέχτηκε την έκαναν να ξανακάνει μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει «Ευχαριστώ όλους για τα εκατοντάδες post, μηνύματα, likes, καλημέρες, τηλεφωνήματα! Είστε απίστευτοι. Ανέβασα το βίντεο χθες τα μεσάνυχτα, θέλωντας να εστιάσω στην επιβίβαση της Μέη στο ασθενοφόρο, πράγμα σπάνιο, ακόμα και σε χώρες με χρόνια παράδοση στους σκύλους-οδηγούς. Δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν. Το χέρι μου ειναι οκ. Μια πληγή έχει σε ακίνδυνο σημείο και για 4-5 ημέρες θα παίρνω φάρμακα - κυριλέ. Τώρα ξέρω δυο πράγματα: το ένα είναι πως ακόμα και στα πολύ δύσκολα, η Μέη θα μένει δίπλα μου. Το άλλο, πως θα έχω κι όλου�� εσάς. Καλό σας βράδυ».

IoannaMariaGertsou.jpg

Εδώ με τη σκυλίτσα της Μέη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top