Συγκλονιστική αποκάλυψη: Μόλυναν 2 παιδιά με AIDS

Ηλικίας 8 έως 14 ετών

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Μόλυναν 2 παιδιά με AIDS

​Σε μια συγκλονιστική και ταυτόχρονα θλιβερή αποκάλυψη προχώρησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, Αντύπας Τζανέτος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της διαφθοράς, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δύο παιδιά τα οποία είχαν πέσει θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, μολύνθηκαν με τον ιό του AIDS κατά τη σεξουαλική τους επαφή με ανθρώπους που δεν χρησιμοποιήσαν προφυλακτικό.

assets_LARGE_t_420_54145737_type12128.jpg
Αντύπας Τζανέτος

«Από τα 25 παιδιά, 8 έως 14 χρόνων που παραπέμφθηκαν, ως θύματα διακίνησης και εκμετάλλευσης, για το 2014, στις δομές της οργάνωσής μας, τα δύο που προωθούνταν στην πορνεία ήταν οροθετικά», τόνισε. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το αντίτιμο για τη σεξουαλική συνεύρεση με τα παιδιά, χωρίς προφυλακτικό…. ήταν 5 ευρώ!

Αναφέρθηκε επίσης και στην έκθεση με φωτογραφίες οροθετικών γυναικών που έγινε πριν από περίπου 2,5 χρόνια, υπογραμμίζοντας πως εκείνη την περίοδο στην τηλεφωνική γραμμή της Οργάνωσης, είχαν δεχθεί 6.500 κλήσεις από άτομα, τα οποία έλεγαν πως είχαν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη.

«Οι κλήσεις, μάλιστα, έγιναν σε τρεις μόλις μέρες, οπότε φανταστείτε την έκταση του φαινομένου στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης όπου γυναίκες και παιδιά εξαναγκάζονται σε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top