Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ρωμανό

Καταλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Υπό κατάληψη το κτίριο της ΓΣΕΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ρωμανό

​Υπό κατάληψη βρίσκεται το κτήριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων από ομάδα ατόμων τα οποία αρνούνται να βγουν.
Η κατάληψη εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση), που διεξαγόταν στον 4ο όροφο του κτηρίου.

Συνδικαλιστικά στελέχη ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι πληροφορήθηκαν την κατάληψη ενώ η συνεδρίαση της συγκεκριμένης παράταξης ήταν σε εξέλιξη και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν ενημέρωση για τα αιτήματα των καταληψιών και τους λόγους της κατάληψης.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν, επίσης, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή με τη φρουρά του κτηρίου ούτε έχουν αναφερθεί φθορές.

2199517.jpg
Στο δικτυακό τόπο indymedia αναρτήθηκε κείμενο το οποίο υπογράφεται ως «Κατάληψη ΓΣΕΕ, συνέλευση» και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, καταλαμβάνουμε το κτίριο της ΓΣΕΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 10/11, Νίκο Ρωμανό. Ο αναρχικός Ν. Ρωμανός αποτελεί συνειδητό εχθρό του καθεστώτος. Επέλεξε να αγωνιστεί έμπρακτα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, μέσα κι έξω από τις φυλακές».

2199490.jpg

2199476.jpg
Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν, από το μεσημέρι, άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κατάληψη στην Πάτρα

Στην Πάτρα ομάδες αντιεξουσιαστών προχώρησαν στην κατάληψη του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Ν. Ρωμανό στο Αιγάλεω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα, αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους συλληφθέντες απεργούς πείνας, ενώ μοίρασαν φυλλάδια αλληλεγγύης που υπέγραφαν η «Κατάληψη Σινιάλο» και αντιεξουσιαστές της Γεωπονικής Σχολής.

Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία προς τον σταθμό του μετρό Αγία Μαρίνα όπου παρέμειναν λίγη ώρα και κατόπιν διαλύθηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top