ΑΠΟΧΗ διαρκείας ψήφισαν οι δικηγόροι- Δεν συμφωνούν με τις αλλαγές στον κώδικα πολ. δικονομίας

Έγινε δημοψήφισμα σε 63 δικηγορικούς συλλόγους

ΑΠΟΧΗ διαρκείας ψήφισαν οι δικηγόροι- Δεν συμφωνούν με τις αλλαγές στον κώδικα πολ. δικονομίας

Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα τους προχωρούν οι δικηγόροι όλης της χώρας, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου του κώδικα πολιτικής δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Το 60% των δικηγόρων θα συνεχίσουν την αποχή διαρκείας, σύμφωνα με το δημοψήφισμα που έγινε σε 63 δικηγορικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα, από τους συνολικά 21.538 δικηγόρους που ψήφισαν, οι 18.510 διαφώνησαν με τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας και μόλις οι 1.334 συμφώνησαν.

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως το συγκεκριμένο δημοψήφισμα καταργεί την διαδικασία με μάρτυρες στην πολιτική δίκη και δίνει μεγάλα προνόμια στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των αδυνάτων.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι δικηγόροι της Αθήνας συλλογικά, δυναμικά και με αίσθημα ευθύνης έναντι του θεσμικού τους ρόλου εξέφρασαν τη θέση τους για το κατατεθέν νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Ένα νομοσχέδιο π��υ αφορά τον κάθε πολίτη και την πραγμάτωση του δικαίου.

Επιβεβαίωσαν την κατηγορηματική -προϊόν εμπεριστατωμένων παρατηρήσεων- αντίθεσή τους στις προτεινόμενες τροποποιήσεις βασικών κεφαλαίων του Κώδικα. Εναντιώθηκαν στον προσχηματικό διάλογο και τον εμπαιγμό του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διεκδίκησαν και διεκδικούν την ποιότητα της νομοθεσίας, την ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης, την προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη, την κατίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ένα καθαρό μήνυμα προς όλους: την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους φορείς της νομοθετικής λειτουργίας, την κοινωνία. Το ΔΣ του ΔΣΑ και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνέλθουν άμεσα για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την υλοποίηση της πλειοψηφούσας θέσης του δικηγορικού σώματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top