Καταιγίδες «σαρώνουν» την χώρα: πλημμύρες και προβλήματα!

Πρώτη ανάρτηση: 03/12/2014, 00:38

Καταιγίδες «σαρώνουν» την χώρα: πλημμύρες και προβλήματα!

​Νέο κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» την Ελλάδα: ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και τα βόρεια, προκαλώντας προβλήματα, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα. Η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από λασποβροχή, καθώς οι νοτιάδες μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική.

Ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες και προβλήματα

Ο καιρός έχει ήδη «αγριέψει» στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, όπου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάστηκαν προβλήματα και ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε.

Στο χωριό Καβαλάρι Ζαγορίου ένας κτηνοτρόφος εγκλωβίστηκε από χείμαρρο που ξεχείλισε και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της ΕΜΑΚ για την διάσωσή του.

αρχείο λήψης.jpg

Την ίδια ώρα, η στέγη ενός σπιτιού στο Κάτω Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων ξηλώθηκε από ανεμοστρόβιλο, κατολίσθηση έγινε στην Εγνατία Οδό, κοντά στα διόδια της Τύριας, στο ρεύμα από Ηγουμενίτσα προς Γιάννενα, ενώ τεράστιες ζημιές προκάλεσε το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου.

Στη Θεσπρωτία, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά, κλειστή είναι η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας, που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δυο μήνες και πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει στα Ιωάννινα.

ασσσ.jpg

Τέλος, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές στη δυτική και ανατολική Θεσσαλονίκη, την ώρα που στην περιοχή της Πτολεμαΐδας πλημμύρισαν σπίτια.

Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα έχουμε σήμερα, Τετάρτη, σε όλη την χώρα.

Δυτική Ελλάδα, νησιά Ιονίου, Μακεδονία, Θεσσαλία, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, αναμένεται να είναι οι περιοχές που θα «χτυπήσει» περισσότερο η κακοκαιρία. Μεγάλοι όγκοι νερού εκτιμάται επίσης ότι θα πέσουν σε Αττική, Άμφισσα, Αργοστόλι, Άρτα, Χαλκιδική, Φλώρινα, Καλαμάτα, Λαμία, Λευκάδα, Λήμνο, Πρέβεζα και Τρίκαλα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ισχυροί, 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη οι καταιγίδες θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα είναι το πολύ στους 20 βαθμούς και σε πτώση μέχρι και το Σάββατο.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top