Αντιδήμαρχος Ηρακλείου: μιλάει ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε!

«Ήθελαν να με εξοντώσουν»

​Σχεδόν μια εβδομάδα μετά από τη δολοφονική επίθεση κατά του αντιδημάρχου Ηρακλείου, Πέτρου Ινιωτάκη, τα σημάδια από τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπό του είναι ακόμη έντονα.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης μιλάει για πρώτη φορά δημόσια για την περιπέτεια που βίωσε και «σπάει» την σιωπή του.

«Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Όποιος λέει ότι δεν φοβήθηκε θα πει ψέματα. Αλλά τους λέω ότι… δεν μασάω. Και κυρίως τους λέω ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί μια ολόκληρη πόλη! Ήθελαν να εξοντώσουν εμένα και να τρομοκρατηθεί μια ολόκληρη πόλη! Αυτό δεν θα περάσει και δεν πρέπει να περάσει» λέει.

«Όσο περνούν οι μέρες, οι ώρες συνειδητοποιώ τι έγινε. Και μιλώντας με τους γιατρούς κατάλαβα ότι είχαν στόχο τη φυσική μου εξόντωση. Δεν ξέρω ποιος το έκανε και ποιος πολύ περισσότερο κρύβεται πίσω από αυτό. Περιμένω όμως την Αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση, που δεν αφορά τον Πέτρο Ινιωτάκη. Θέλω να χυθεί άπλετο φως. Δεν αφορά ένα πρόσωπο, έχει να κάνει με τους θεσμούς και τη λειτουργία της πόλης. Την κατατρομοκράτηση των Ηρακλειωτών. Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν το καταλαβαίνει αυτό;» τονίζει ο αντιδήμαρχος.

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει τα πάντα για να βρει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Και η δημοτική αρχή πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Να μην αφήσει να ξεχαστεί... Έχουμε ευθύνη όλοι να μάθουμε ποιος ή ποιοι θέλουν το Ηράκλειο τρομοκρατημένο» αναφέρει ο Πέτρος Ινιωτάκης που... γελάει όταν ερωτάται για τις φήμες που θέλουν... προσωπικούς λόγους να κρύβονται πίσω από την επίθεση.

«Διαδίδουν ανοησίες κάποιοι και το ξέρω. Τι εξυπηρετούν; Όποιος δεν βλέπει ότι δεν είναι προσωπικό πίσω από τη δολοφονική επίθεση κάτι άλλο εξυπηρετεί. Δηλαδή ήθελαν να ξεκάνουν εμένα γιατί; Δεν έχω ��άτι προσωπικό με κανένα, δεν έχω να χωρίσω κάτι με κάποιον. Αλλά ο δήμος Ηρακλείου έχει μέτωπα, θεσμικά έχουμε ανοίξει ζητήματα. Κι έχουμε μιλήσει γι αυτά. Τα είπα στην Αστυνομία. Όπως και τους είπα ότι μπορούν να άρουν το απόρρ��το των τηλεφώνων των δικών μου και της οικογένειας μου. Μπορούν να κάνουν τα πάντα για να βρουν αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτή την πράξη. Χθες ήμουν εγώ, αύριο θα είναι άλλος εάν δεν ξεκαθαρίσει τώρα αυτή η ιστορία.»

Εκείνο το βράδυ

Όταν αναφέρθηκε σε εκείνη τη βραδιά της 25ης Νοεμβρίου που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα είπε:

«Στο πρώτο χτύπημα που δέχτηκα νόμιζα ότι έπεσε από την οικοδομή ένα δοκάρι. Θυμάμαι ότι είπα μέσα μου: «Πάει με σκότωσε!». Στα επόμενα χτυπήματα πια άρχισε να ρέει το αίμα μέσα στα μάτια μου, παντού, έχασα τον κόσμο πια... Αλλά δεν έπεσα. Αυτό ίσως με έσωσε...» περιγράφει.

«Έχω μιλήσει αναλυτικά για όλα στην Αστυνομία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι υπήρξαν επαγγελματίες. Δεν τους άκουσα ούτε πριν, ούτε όση ώρα μου επιτέθηκαν. Δεν άκουσα την ανάσα τους! Δεν βαριανάσαναν... όπως ήταν φυσιολογικό σε έναν που χτυπάει με τέτοια σφοδρότητα» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συγκλονίζει το γράμμα της αδελφής του αντιδημάρχου Ηρακλείου που δέχθηκε δολοφονική επίθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top