Ειδικό αστυνομικό τμήμα με αντιαρματικά θα φυλάει τις φυλακές Δομοκού

Κρίθηκε νόμιμο από το ΣτΕ

​Ειδικό αστυνομικό τμήμα με αντιαρματικά όπλα, η λειτουργία του οποίου θα κοστίσει την διετία 2014-2016 με 2.017.000 ευρώ θα ασχολείται εξ ολοκλήρου με την εξωτερική και περιμετρική φρούρηση των φυλακών ασφαλείας Δομοκού όπου μεταφέρθηκαν όλοι οι βαρυποινίτες της χώρας.

Το νέο Τμήμα που θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄ και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 150.000 ευρώ, το 2015 με 1.860.000 ευρώ και το 2016, αλλά και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη με 187.000 ευρώ.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα κρίθηκε νόμιμο με την υπ΄ αριθμ. 278/2014 γνωμοδότηση του ΣτΕ, και στις αρμοδιότητες του νέου ειδικού Αστυνομικού Τμήματος εντάσσονται η εξωτερική και περιμετρική φρούρηση, καθώς και η φρούρηση της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» (το τμήμα μεταξύ της περιμέτρου του κτιρίου της φυλακής και της περίφραξης ασφαλείας).

Θα ελέγχει τα εισερχόμενα και εξερχομένα προσώπα και πραγμάτα, αλλά και τ��ν αλληλογραφία. Θα έχει την ευθύνη για την μεταγωγή και φρούρηση κρατουμένων, την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία, την μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς, τις έρευνες στους χώρους της φυλακής, τον μακροσκοπικό έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

Στους αστυνομικούς θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top