Το μεσημέρι θα φτάσουν στην Κρήτη οι 700 μετανάστες (εικόνες και βίντεο)

Αρχικά θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας

Το μεσημέρι θα φτάσουν στην Κρήτη οι 700 μετανάστες (εικόνες και βίντεο)

​Το μεσημέρι της Τετάρτης, θα φτάσουν οι 700 μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι που έπλεε για ώρες ακυβέρνητο, στην Κρήτη. Αρχικά θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου θα εξετασθούν από γιατρούς.

ierapetra.jpg
Εικόνα από το εσωτερικό του πλοίου

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, το φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι εξέπεμψε σήμα sos καθώς υπέστη μηχανική βλάβη την ώρα που βρισκόταν 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

ploio6.jpg
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές του νησιού με το λιμενικό να σπεύδει στο σημείο και να ακολουθεί το πολεμικό ναυτικό. Στο πλοίο, που έχει μήκος 77 μέτρων, επέβαιναν 700 μετανάστες, από τους οποίους οι 200 είναι γυναίκες και παιδιά.

ploio7.jpg
Το μεσημέρι στο σημείο ήταν εκτός από δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος, παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός. Ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Ύδρα» του πολεμικού ναυτικού αποφάσισε την ρυμούλκηση του πλοίου στην πιο κοντινή ακτή και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχουν και ένοπλοι.

ploio8.jpg
Την ίδια ώρα, στην Ιεράπετρα οι αρμόδιοι φορείς προχώρησαν σε σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν για το τι θα γίνει μόλις οι μετανάστες πατήσουν το πόδι τους ��την στεριά. Σε επιφυλακή τέθηκαν γιατροί και νοσοκομεία ώστε να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους χρειάζεται αλλά και να εξεταστούν για τυχόν μολυσματικές ασθένειες, όπως ο ιός Έμπολα.

LASITHI.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top