ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαλυμένα και ΠΕΤΑΜΕΝΑ σε μια αποθήκη τα σκηνικά των Ολυμπιακών αγώνων!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαλυμένα και ΠΕΤΑΜΕΝΑ σε μια αποθήκη τα σκηνικά των Ολυμπιακών αγώνων!

Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τα σκηνικά της τελετής έναρξης που είχαν αφήσει άναυδο ολόκληρο τον κόσμο, καταστρέφονται πεταμένα στο παρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου πάλης στα Άνω Λιόσια και σε αποθήκες.

Σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη, ο υφυπουργός πολιτισμού Γιάννης Αδριανός είπε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έκθεσης των σκηνικών σε στεγασμένο χώρο μέσα στο ΟΑΚΑ.

Οι εικόνες του ιστορικού χρονισμού, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων τηλεθεατών το καλοκαίρι του 2004, και έμειναν χαραγμένες στην μνήμη τους.

Τα αριστουργηματικά αυτά σκηνικά βρίσκονται σήμερα διάσπαρτα και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, εγκαταλελειμμένα εδώ και δέκα χρόνια στο παρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου πάλης στα Άνω Λιόσια, και όπως βλέπετε έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο.

Πολλά από τα σκηνικά της τελετής, τα μικρότερα σε μέγεθος αγάλματα, στολές, άμαξες, μικρογραφίες μνημείων, άρματα, προτομές, κούροι, καρυάτιδες και άλλα εκθέματα, πραγματικά έργα τέχνης που είχαν κατασκευαστεί με πολλή φροντίδα, βρίσκονται αποθηκευμένα στο Ολυμπιακό ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο στο Μαρούσι ενώ κάποια από αυτά εκτέθηκαν το 2007 στο Capital Museum στο Πεκίνο και στη συνέχεια στην Εθνική Γλυπτοθήκη στο Γουδί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top