ΑΥΤΑ είναι τα ελληνόπουλα που βγήκαν πρώτα σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1

Την τριάδα συμπλήρωσαν 2 άλλες ελληνικές ομάδες

ΑΥΤΑ είναι τα ελληνόπουλα που βγήκαν πρώτα σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1

​Ο Κυριάκος, ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος Σ. είναι τέσσερα αγόρια με πάθος για τα αυτοκίνητα και εξωπραγματική ικανότητα στην κατασκευή.

Το πάθος τους κατάφερε να μας κάνει υπερήφανους, καθώς κατέκτησαν μια ακόμη διάκριση για την χώρα μας, όταν βγήκαν πρώτοι σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Formula 1.

Η ομάδα τους ονόματι «Pole Position», κατάφερε να σχεδιάσει ένα αεροδυναμικό μοντέλου αυτοκινήτου και να κατακτήσει την πρώτη θέση, στο F1 in schools.

Μάλιστα, την τριάδα συμπλήρωσαν 2 ακόμη ομάδες αποτελούμενες από Έλληνες μαθητές και φοιτητές, ηλικίας 14- 19 ετών.

Ο Κυριάκος και ο Γιώργος Σ. μίλησαν στην εκπομπή LiveU και την Πόπη Τσαπανίδου, για την σπουδαία νίκη τους.

Οι νεαροί ανέφεραν πως πρώτα πήραν μέρος στους εθνικούς τελικούς και κατακτώντας εκεί την πρώτη θέση, βρέθηκαν στο Αμπού Ντάμπι.

«Αλλάξαμε αρκετά το αυτοκίνητο μετά από τον εθνικό τελικό. Προσπαθήσαμε να έχει πιο μεγάλη δύναμη ώστε να ξεχωρίσει και τα καταφέραμε. Δεν αντιγράψαμε φόρμουλες, βασιστήκαμε σε αεροδυναμικές αρχές. Χρειαστήκαμε περίπου έναν χρόνο για να το κατασκευάσουμε. Ακόμα και σε σπουδαίους ανθρώπους της Formula, άρεσε το δικό μας αυτοκίνητο. Ο στόχος μας είναι μεγάλες εταιρείες να σχεδιάσουν αυτοκίνητα, παρόμοια με το δικό μας μοντέλο.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top