Χρειάζεται η συγκατάθεση του μακελάρη στο Μικρολίμανο για να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του

Ο νόμος του δίνει 48 ώρες προθεσμία

Χρειάζεται η συγκατάθεση του μακελάρη στο Μικρολίμανο για να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του

Μια πρόσφατη διάταξη νόμου η οποία εμποδίζει την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του μακελάρη που σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στο Μικρολίμανο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η αστυνομία, ακολουθώντας τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, δεν έχει δώσει ακόμη στην δημοσιότητα την φωτογραφία του 35χρονου πιστολέρο, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και αναζητείται, ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί τα ονόματα Armben Glodian ή Albert Bako. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θυροκόλλησε στο σπίτι του, την διάταξη που προβλέπει τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και του ονόματός του.

Η διάταξη που βάζει μπλόκο στην δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του επικίνδυνου δράστη, αναφέρει ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων γίνεται μόνο σε αδικήματα σε βάρος της γενετίσιας ελευθερίας, για παράδειγμα βιασμοί, πορνογραφία ανηλίκων αλλά και σε υποθέσεις τρομοκρατικής ή εγκληματικής οργάνωσης. Μόνο τότε μπορεί να δημοσιοποιηθούν φωτογραφία και στοιχεία του δράστη χωρίς αυτός να λάβει γνώση. Σε διαφορετική περίπτωση όπως σε αυτή του 35χρονου θα πρέπει να δοθεί στον δράστη 48ωρη προθεσμία ώστε να έχει τη δυνατότητα προσφυγής σε βάρος της διάταξης. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μπορούν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Αυτό όμως έχει προκαλέσει τον θυμό των συγγενών των τραυματισμένων, οι οποίοι φέρονται να υποστηρίζουν πως σε 48 ώρες, ο κακοποιός θα έχει επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του, την Αλβανία, χωρίς να έχει τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

Ενοχλημένοι από την όλη κατάσταση φαίνεται πως είναι και οι τραυματίες, οι οποίοι ενώ διασκέδασαν σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο… κατέληξαν στο νοσοκομείο, όταν εκείνος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Καρέ-καρέ οι κινήσεις του ένοπλου κακοποιού που σκόρπισε τον τρόμο στο Μικρολίμανο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: «Χτενίζει» το κέντρο της Αθήνας η ΕΛ. ΑΣ. για τον δράστη του μακελειού στον Πειραιά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες για το μακελειό στο Μικρολίμανο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top