Έχτισαν δίπλα στο ρέμα και κινδυνεύουν εκτός από πλημμυροπαθείς να γίνουν και σεισμοπαθείς

Δείτε την αυτοψία του Star

​Με τον φόβο ενός νέου σεισμού ζουν οι κάτοικοι δίπλα στο ρέμα της Εσχατιάς, στο Ίλιον ο οποίος θα μπορούσε να αποτελειώσει τα ήδη χτυπημένα από τις πλημμύρες σπίτια τους.

Εκτός από πλημμυροπαθείς κινδυνεύουν να γίνουν και σεισμοπαθείς. Ο πρόσφατος σεισμός των 5,4 ρίχτερ στον Ευβοϊκό έκανε αισθητή την παρουσία του με μικρές κατολισθήσεις στα ίδια σημεία όπου τα νερά της βροχής παρέσυραν τον δρόμο μπροστά από τα σπίτια τους.

Όπως βλέπετε στο βίντεο ο κύριος Σπύρος Μαγουλάς, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και γνωρίζει άριστα την περιοχή, έδειξε στην κάμερα του Star και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα σπίτια που έχουν χτιστεί δίπλα σε ρέμα, ένας ενδεχόμενος σεισμός.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως όταν πήραν οικοδομικές άδειες δεν γνώριζαν τους κινδύνους.

Έργα υποστήριξης από την περιφέρεια ζητούν οι κάτοικοι σε Ίλιον και Περιστέρι για να προλάβουν ένα ενδεχόμενο φυσικό φαινόμενο που θα μπορούσε να καταστρέψει όπως υποστηρίζουν ότι έχει απομείνει από την τελευταία πλημμύρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top