Σε συσκέψεις οι σεισμολόγοι για την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου

Σε λίγες ώρες το τελικό πόρισμα

Σε συσκέψεις διαδικτυακά βρίσκονται οι σεισμολόγοι, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη σεισμική δραστηριότητα, ενώ το τελικό πόρισμα θα δοθεί σε λίγες ώρες από τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Μακρόπουλο, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

«Αναμφίβολα δημιουργείται ένα κλίμα, δεδομένου ότι δεν έχουμε προϊστορία σε τέτοιες καταστάσεις και περιπτώσεις διεξαγωγής ασκήσεων. Σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, ασκήσεις γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και οι κάτοικοι το έχουν αποδεχτεί πλήρως […]» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γεωλογίας και πρό��δρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας και πρόσθεσε:

«Η αντίληψη όλων των συναδέλφων είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια σεισμική διέγερση, έχουν γίνει οι δύο μεγάλοι σεισμοί κι αναμένεται να αποφανθούμε αν ήταν οι κύριοι σεισμοί ή όχι. Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο είμαστε περισσότερο βέβαιοι ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες να το δούμε».

ΔΕΙΤΕ στο χάρτη, τις δονήσεις που γίνονται μετά το δίδυμο σεισμό στην Εύβοια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top