Αρνητικός στον Έμπολα ο ναυτικός που έφτασε στον Πειραιά από τη Γουϊνέα

Το περιστατικό δεν εμπίπτει σε κρούσμα του ιού

Αρνητικός στον Έμπολα ο ναυτικός που έφτασε στον Πειραιά από τη Γουϊνέα

Σε επιφυλακή τέθηκε ο Πειραιάς μετά το «συναγερμό» που σήμανε χθες για ύποπτο κρούσμα Έμπολα, σε μέλος πληρώματος προερχόμενου από τη Γουϊνέα. Σύμφωνα με τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο ναυτικός από τους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, το περιστατικό δεν εμπίπτει σε κρούσμα Έμπολα.

Το δείγμα αίματος του μέλους πληρώματος του πλοίου ΜΑΓΔΑ Π., ελληνικής σημαίας, το οποίο έφτασε στον Πειραιά, προερχόμενο από το Κονακρί της Γουινέας, ήταν αρνητικό στον ιό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών. Τα αποτελέσματα από το ειδικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών έγιναν γνωστά στους επιστήμονες μετά τις δύο τα ξημέρωματα.

Ο ασθενής δήλωσε στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι εμφάνισε πυρετό στις 13 Νοεμβρίου. Ο πλοίαρχος και η πλοιοκτήτρια εταιρία επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε επαφή του πληρώματος με άτομα στο λιμάνι Κονακρί, καθώς κανείς δεν είχε αποβιβαστεί από το πλοίο.

Ακόμη, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top