Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν οι μίζες στην Ελλάδα

Μετά από παράκληση της Αθήνας, η εισαγγελία Μονάχου έκανε έφοδο στα γραφεία της κατασκευάστριας τανκς, Leopard

​Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών έχουν μπει για τα καλά οι μίζες στην Ελλάδα.

Μετά από παράκληση της Αθήνας, η εισαγγελία του Μονάχου έκανε «φύλλο και φτερό» τα γραφεία της κατασκευάστριας των τανκς, Leopard.

Αφορμή, ήταν οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Αυτή την εβδομάδα, η εισαγγελία του Μονάχου έκανε έφοδο στα γραφεία της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας KMW, στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, με αφορμή τις υποψίες για την καταβολή προμηθειών σε Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι, την τελευταία δεκαετία γνωμοδότησαν υπέρ της αγοράς τεθωρακισμένων τύπου Leopard 2 συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Süddeutsche Zeitung, NDR και WDR), στο μικροσκόπιο των ελληνικών εισαγγελικών αρχών βρίσκεται και η αγορά από την KMW των οβιδοβόλων PzH 2000 για σχεδόν 190 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο στην περίπτωση των Leopard όσο και στην περίπτωση των PzH 2000 αρμόδιοι για αμυντικές προμήθειες και υπάλληλοι του στρατού στην Ελλάδα ενδέχεται να έλαβαν μίζες από μεσάζοντες.

Μέχρι στιγμής πάντως, η γερμανική αμυντική βιομηχανία KMW απορρίπτει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες.

Παράλληλα, στο σημερινό της φύλλο, η Süddeutsche Zeitung αναφέρει χαρακτηριστικά πως παλαιότερα ήταν οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές εκείνες που πληροφορούσαν τους συναδέλφους τους στην Αθήνα για περιπτώσεις χρηματισμού στην Ελλάδα και εκείνοι στη συνέχεια ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τα ίχνη του χρήματος μέχρι τους παραλήπτες τους.

Αυτό ωστόσο έχει αρχίσει και αλλάζει, αφού στην Ελλάδα μια νέα γενιά έχει αναλάβει τα ινία στο χώρο της δικαιοσύνης αρνούμενη να παρακολουθεί αμέτοχη την διαφθορά που καταστρέφει το δημόσιο.

Στο ενεργητικό της έχει ήδη εντυπωσιακές επιτυχίες. Ένας από τους πλέον επιτυχημένους ανακριτές είναι ο Γαβριήλ Μάλλης, ο οποίος στις αρχές του χρόνου είχε φωνάξει σε έναν συμπατριώτη του και…διαμεσολαβητή:

«Τα χρήματα ανήκουν στο λαό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top