«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας για την επέτειο του Πολυτεχνείου: 6.000 αστυνομικοί επί ποδός!

Είναι ίσως τα πλέον έντονα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών

​«Αστακός» είναι το κέντρο της Αθήνας από χθες το βράδυ ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Τα αστυνομικά μέτρα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ, είναι ίσως τα πλέον έντονα των τελευταίων ετών, λόγω και των κινητοποιήσεων στον χώρο της Παιδείας!

Πάνω από 6.000 αστυνομικοί, θα είναι στον δ��όμο μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 18/11/2014, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι επιτελικές υπηρεσίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.

Ήδη, από την Τετάρτη το βράδυ έχουν κλείσει οι πόρτες της Νομικής, της Πρυτανείας και της ΑΣΟΕΕ, ενώ με αίτημα των πρυτανικών Αρχών, δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν τα ιδρύματα εξωτερικά.

Σημειώνεται ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι της Νομικής και της Φιλοσοφικής έχουν ανακοινώσει απόφασή τους για κατάληψη της Νομικής, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η σχολή, με δική τους περιφρούρηση, ενώ σήμερα αναμένεται ανάλογη απόφαση και για την ΑΣΟΕΕ.

Ωστόσο η προσπάθεια υλοποίησης της απόφασης στη Νομική, σήμερα το πρωί, εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Στα Προπύλαια κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών που συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση της πορείας, σταδιακά αποκαθίσταται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς νωρίτερα οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς οι οποίοι δεν πρόλαβαν να διακόψουν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές, μέσω των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, όπου είναι συγκεντρωμένοι φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στη Νομική Σχολή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top