Επιχείρηση των ΜΑΤ στη Νομική για την αποτροπή κατάληψης-2 φοιτητές τραυματίες

Οι πρυτανικές αρχές ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ είχαν ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας-Πρώτη ανάρτηση: 13/11/2014 08:39

Επιχείρηση των ΜΑΤ στη Νομική για την αποτροπή κατάληψης-2 φοιτητές τραυματίες

Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική το πρωί της Πέμπτης. Ομάδα φοιτητών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που υπάρχει από χθες το βράδυ έξω από το κτήριο της Νομικής για την αποτροπή κατάληψης του κτηρίου. Δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστ��νομικής επιχείρησης στη Νομική το πρωί της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι, ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής είχε πάρει απόφαση για κατάληψη.

Η πρώτη αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 08:30. Στη συνέχεια, οι φοιτητές, κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τους περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Περίπου στις 09:30 πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. Ο ένας εκ των δύο μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ είχαν ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας ώστε να κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου.

Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα.

Ήδη έξω από τη Νομική βρίσκονται κλούβες της αστυνομίας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από την ΑΣΟΕΕ.

travma2.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top