Πάτρα: Στο Βέλγιο ΒΡΕΘΗΚΕ ο 8χρονος Παναγιώτης που είχε απαχθεί το 2010 από την μητέρα του!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ-Ο πατέρας έχει την κηδεμονία και δεν μπορεί να πάρει πίσω το παιδί του

Πάτρα: Στο Βέλγιο ΒΡΕΘΗΚΕ ο 8χρονος Παναγιώτης που είχε απαχθεί το 2010 από την μητέρα του!

Στο Βέλγιο εντοπίστηκε ο μικρός Παναγιώτης Ντάτσικας από την Πάτρα που είχε απαχθεί πριν από 4 χρόνια από την μητέρα του και είχε κινητοποιήσει τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αρχές για την ανεύρεσή του ο πατέρας του, ο οποίος είχε αναλάβει και την κηδεμονία!

Το παιδί που είναι σήμερα 8 ετών είχε απαχθεί από την περιοχή της Πλατείας Βούδ όταν ήταν 4 χρόνων και προ 5 ημερών η Ιντερπόλ ενημέρωσε τον πατέρα του, Ηλία, να σπεύσει στο Βέλγιο να παραλάβει τον γιο του, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Να θυμίσουμε πως όπως είχε δηλώσει ο πατέρας σε συνέντευξη του το 2013 ότι η σύζυγός του είναι βελγικής καταγωγής και η σχέση τους δεν πήγαινε καλά.

«Μια νύχτα το 2010 σηκώθηκε κι έφυγε από το σπίτι και πήρε μαζί της και το παιδί», είχε δηλώσει ο Ηλίας Ντάτσικας.

Επίσης ο πατέρας είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγος του ασπάστηκε το Ισλάμ, παρακινούμενη από την αδελφή της και πως αρχικά η γυναίκα πήγε με το παιδί τους στο Βέλγιο και μετά βρέθηκε στην Αίγυπτο.

20141112_535032.jpg

Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται ο ίδιος, επικοινώνησαν κάποια στιγμή και του είπε ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο και πως δεν θα ξαναδεί το παιδί. Έκτοτε ξεκίνησε έρευνες κι έφτασε μέχρι την Ιντερπόλ ελπίζοντας να ξαναδεί το παιδί του.

Όμως η ταλαιπωρία για τον πατέρα συνεχίζεται λόγω του ότι οι Βελγικές αρχές κρατούν το παιδί και αρνούνται να το παραδώσουν στον πατ��ρα υποστηρίζοντας ότι η δικαστική απόφαση που έχει στην κατοχή του για την κηδεμονία του παιδιού ισχύει μόνο στην Ελλάδα και πρέπει να γίνει νέο δικαστήριο στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Ακόμα, άνθρωποι από την οικογένεια καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει καμία βοήθεια από την πρεσβεία της Ελλάδας, παρά μόνο από έναν ανακριτή από την Πάτρα, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες να κινητοποιήσει τις Ελληνικές αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top