Αν είναι δυνατόν: Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους στην Καλαμάτα με καρότσα!

Αγανακτισμένοι οι γονείς

Αν είναι δυνατόν: Παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους στην Καλαμάτα με καρότσα!

​Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς πως εν έτει 2014 σε ένα χωριό λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, στο Ελαιοχώρι, παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο καβάλα στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού ακόμα κι όταν βρέχει!

«Έτσι πηγαίνουμε και γυρίζουμε από το σχολείο μας, ακόμα κι όταν βρέχει. Το πρωί κάνει κρύο. Θέλουμε μεταφορά με ταξί, όπως γινόταν πέρσι» είπαν οι μαθητές σε τοπικό site ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δύο παιδιά , το ένα με μόνιμα προβλήματα υγείας, έχουν αρρωστήσει από τη μεταφορά στην καρότσα.

Αγανακτισμένοι είναι και οι γονείς των παιδιών. Τρείς από αυτούς εξέφρασαν χθες το πρωί τη δυσαρέσκειά τους στην αντιπεριφερειάρ��η Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Της ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση, καθώς 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν αντέχουν άλλο, οικονομικά και ψυχικά, να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους από το Ελαιοχώρι στην Καλαμάτα.

«Δύο μήνες και δεν έχουμε μεταφορά. Πείτε μας, πώς θα πάνε τα παιδιά μας σχολείο; Αν δε βρεθεί λύση τα παιδιά μας σταματάνε το σχολείο. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στα σχολεία να δικαιολογήσουμε τις απουσίες; Γιατί δεν κάνετε κάτι παραπάνω, αφού υπάρχει πρόβλημα με το Ελαιοχώρι; Ελεος, να βρεθεί μια λύση, να πάνε σχολείο τα παιδιά μας. Πάρτε τηλέφωνο τους διευθυντές, να τους πείτε ότι από αύριο τα παιδιά σταματάνε, γιατί δεν έχουμε μεταφορά» αναρωτήθηκαν οι γονείς.

Μια μητέρα δεν άντεξε κι έβαλε τα κλάματα λέγοντας: «Δεν έχω άλλα λεφτά να πληρώσω αύριο ταξί για να πάει το παιδί μου σχολείο».

Η κ. Αλειφέρη ενημέρωσε τους γονείς ότι αν δεν υπάρξει προσφορά από ταξί και στην 3η διαπραγμάτευση, προβλέπεται να εξεταστεί η δυνατότητα της μεταφοράς από γονείς που μπορούν, παίρνοντας επιδότηση 35 λεπτά το χιλιόμετρο. Τελευταία λύση είναι να αναλάβουν ιδιώτες, που θα πληρώνονται με την τιμή που προβλέπεται για ταξί.

Οι γονείς απάντησαν ότι κανείς από αυτούς δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top