Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού: Σε θαλάμους των 60 ατόμων συνωστίζονται 220

Στον εισαγγελέα πόρισμα της Περιφέρειας

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού: Σε θαλάμους των 60 ατόμων συνωστίζονται 220

​Συνωστισμό στους θαλάμους της ψυχιατρικής πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, ελλιπή καθαρισμό και έντομα στις κουζίνες του νοσοκομείου διαπιστωθηκαν στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη από κλιμάκιο του υγιειονομικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Πειραιά. Η τραγική αυτή κατάσταση περνάει πλέον στα χέρια του εισαγγελέα.

Το πόρισμα με τις διαπιστώσεις από τον έλεγχο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά. Στην διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στο Νοσοκομείο: Ο αριθμός των κρατουμένων, που νοσηλεύονται κυμαίνεται περίπου στα 220 άτομα και η δυναμικότητα είναι για 60 άτομα, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι ασθενείς στους θαλάμους (10- 18 άτομα).

Εξαιτίας του συνωστισμού ο ατομικός ρουχισμός αποθηκεύεται κάτω από τα κρεβάτια με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής ο καθαρισμός των θαλάμων. Γι’ αυτό συνεστήθη να γίνεται επιμελέστερος καθαρισμός των θαλάμων.

Επίσης, στο χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων διαπιστώθηκε πλημμελής καθαριότητα. Γι’ αυτό, συνεστήθη να γίνεται συστηματικός καθαρισμός του χώρου προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων και πιο τακτική αποκομιδή αυτών.

Υγρασία στην οροφή και βρόμα ��τα κρεβάτια διαπιστώθηκε στο ψυχιατρεία, όπου έγινε σύσταση να αποκατασταθεί η υγρασία και να αντικατασταθούν τα ακάθαρτα στρώματα. Παράλληλα, αράχνες και μυρμήγκια εντοπίστηκαν στο μαγειρείο του ψυχιατρείου, με την αρμόδια υπηρεσία να ζητάει πιο συστηματική καταπολέμηση εντόμων υγειονομικής σημασίας στο μαγειρείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top