ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: ΣΤΟΠ στις ελεύθερες μετεγγραφές βάζει το ΕΚΠΑ

Οι φοιτητές κάνουν μάθημα ο ένας πάνω στον άλλον

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: ΣΤΟΠ στις ελεύθερες μετεγγραφές βάζει το ΕΚΠΑ

​Ο κακός χαμός επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς μετά τις μετεγγραφές, δεν είναι λίγες οι σχολές του ιδρύματος που… «ασφυκτιούν» από φοιτητές.

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, φοιτητές προσπαθούν να παρακολουθήσουν το μάθημα τους ο ένας κυριολεκτικά… πάνω στον άλλον! Οι εικόνες τραβήχτηκαν από αμφιθέατρά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου φοιτητές κάθονταν μέχρι και στο πάτωμα για να καταφέρουν να πάρουν σημειώσεις αλλά και να παρακολουθήσουν την παράδοση του μαθήματος.

Για αυτό κ��ι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει φρένο στις ελεύθερες μετεγγραφές. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει συνεδρίαση στο ΕΚΠΑ, με επικεφαλής τον κύριο Φορτσάκη και τη συμμετοχή των προέδρων των τμημάτων και των κοσμητόρων των σχολών, ώστε να συζητηθούν πιθανά μέτρα που θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργεία του ιδρύματος και την εξυπηρέτηση όλων των μετεγγραφόμενων φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια τακτική είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα κεντρικά ΑΕΙ, προκαλώντας πονοκέφαλο στο υπουργείο Παιδείας, καθώς τα ιδρύματα φαίνεται πως θα ζητήσουν περισσότερα κονδύλια, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Αδυνατούμε να λειτουργήσουμε», υποστήριξε η Ευγενία Φλογαΐτη, πρόεδρος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ), το οποίο έχει και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση. Και πρόσθεσε «δεν μπορούμε να προσφέρουμε στους φοιτητές που θα έλθουν στο τμήμα μας ποιοτικό επίπεδο σπουδών».

ΑΥΤΕΣ είναι οι σχολές που οι μετεγγραφές έφτασαν στο «κόκκινο»

• το τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) στο οποίο αρχικά ενεγράφησαν 180 φοιτητές (159 από πανελλαδικές εξετάσεις και 21 από ειδικές κατηγορίες), ενώ εγκρίθηκαν 176 μετεγγραφές (αύξηση 117%).

• το Τμήμα Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ) ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 108%,

• το Ιστορικό - Αρχαιολογικό κατά 91%,

• το Παιδαγωγικό Τμήμα 91,5%,

• η Ιατρική 76,6%,

• το Χημικό 71,2%,

• η Νοσηλευτική 60%,

• τα ΜΜΕ 40%.

Από την άλλη πλευρά, μόλις δύο φοιτητές πήραν μετεγγραφή για την Γερμανική Φιλολογία, ενώ οι εισακτέοι υπολογίζονται στους 125.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top