«Κατακλύζονται» οι σχολές του ΕΚΠΑ: Έως και 100% η αύξηση των φοιτητών

Λόγω των πολλών μετεγγραφών-Αναλυτικά στοιχεία

Κατακλύζονται οι σχολές του ΕΚΠΑ από την τεράστια εισροή φοιτητών λόγω των μετεγγραφών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) όπου παρατηρείται αύξηση του αριθμού των φοιτητών της τάξεως του 117%, ενώ, όπως αναφέρει η Ευγενία Φλογαΐτη, ο αριθμός διδασκόντων έχει συρρικνωθεί δραματικά.

«Ο αριθμός των ενεργών φοιτητών είναι αυτή τη στιγμή (δηλαδή χωρίς τις μετεγγραφές) 1.484 προπτυχιακοί και 296 μεταπτυχιακοί σε πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα. Η αναλογία διδασκόντων προς διδασκόμενους είναι κατά πολύ δυσμενέστερη σε σχέση με άλλα Τμήματα του ΕΚΠΑ που πλήττονται επίσης από τις μαζικές μετεγγραφές» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ακόμη, ότι, η υλικοτεχνική υποδομή δεν επαρκεί για τις παρούσες ανάγκες του τμήματος.

Ασφυξία παρουσιάζουν και άλλα τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα: η αύξηση του αριθμού των φοιτητών στη Γυμναστική Ακαδημία μετά τις μετεγγραφές που εγκρίθηκαν είναι της τάξης του 108%, στο Ιστορικό/Αρχαιολογικό η αύξηση είναι 91%, στο Παιδαγωγικό Τμήμα 91,5%, στην Ιατρική 76,6%, στο τμήμα Χημείας 71,2%, στη Νοσηλευτική 60% και στο ΜΜΕ 40%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top