Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στο Αίγιο-Κλειστοί δύο παιδικοί σταθμοί

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τις δονήσεις σε Αίγιο και Κεφαλονιά

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στο Αίγιο-Κλειστοί δύο παιδικοί σταθμοί

​Κανονικά λειτουργούν σήμερα Δευτέρα όλα τα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, αφού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, οι έλεγχοι που έγιναν στα κτίρια έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όμως δεν θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κ��ίρια δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.
Πάντως οι τεχνικοί έλεγχοι σε κατοικίες συνεχίζονται.

Επίσης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, στο δήμο Αιγιαλείας έχουν υποβληθεί περισσότερα από 360 αιτήματα πολιτών για ελέγχους σε κτίρια.

081114122449_9089.jpg
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς που σημειώθηκαν σε Αίγιο και Κεφαλονιά.

Στην Κεφαλονιά η σεισμική δραστηριότητα που ξεκίνησε από την Παρασκευή και κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής με τον σεισμό των 5,1 βαθμών οφείλεται στην ενεργοποίηση του νότιου τμήματος της ρηξιγενούς ζώνης του νησιού που προκάλεσε τους σεισμούς του περασμένου χειμώνα.

Όπως σημειώνει στα Νέα, ο καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, πρόκειται για καθυστερημένη μετασεισμική ακολουθία.

Στο Αίγιο, τα ρήγματα έχουν διευθύνσεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά. «Επί της ουσίας έχουμε πολύ μικρά ρήγματα που συγκροτούν μία μεγάλη ρηξιγενή ζώνη» σημειώνουν οι σεισμολόγοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top