Πύρινη «κόλαση» στη ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας – δύο άτομα στο νοσοκομείο

Φωτιά στο υπόγειο του εργοστασίου

Πύρινη «κόλαση» στη ΔΕΗ της Πτολεμαΐδας – δύο άτομα στο νοσοκομείο

​Πυκνοί μαύροι καπνοί σκεπάζουν από το πρωί της Κυριακής την Πτολεμαΐδα καθώς ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και οι καταστροφές είναι μεγάλης έκτασης.

ptolemaida-fotia2.jpg

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 09:00, στον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας όπου βρίσκονται καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ptolemaida-fotia3.jpg

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν 10 οχήματα και 21 άνδρες από τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και εργαζόμενοι της ΔΕΗ που είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα πυρόσβεσης.

ptolemaida-fotia1.jpg

Το κτίριο έχει εκκενωθεί και οι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ στην περιοχή γίνονται μικρές διακοπές ρεύματος καθώς η μονάδα επηρεάζει την διανομή του φορτίου.

ptolemaida-fotia.jpg

Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή για εκδήλωση της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top