Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Γιατί ο Τσελέ��της προειδοποίησε τους κατοίκους;

Πως εξηγούν οι σεισμολόγοι το φαινόμενο

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά - Γιατί ο Τσελέντης προειδοποίησε τους κατοίκους;

​Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου και 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, ο εγκέλαδος δεν συνδέεται με τα 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα στο Αίγιο, αλλά πρόκειται για καθυστερημένο μετασεισμό του κύριου σεισμού του Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Λέκκας: Στο νότιο σημείο του ρήγματος που έδωσε το σεισμό 6 Ρίχτερ τον Ιανουάριο το επίκεντρο

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε νότια του Ληξουρίου, ήταν ιδιαίτερα αισθητός και είχε ίδιο επίκεντρο με το σεισμό της Παρασκευής.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται «στο νότιο σημείο του ρήγματος που έδωσε το σεισμό 6 Ρίχτερ τον Ιανουάριο» διευκρίνισε ο κ. Λέκκας, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε η δραστηριότητα «πάει προς το θαλάσσιο χώρο και απομακρύνεται σταδιακά».

Τσελέντης: Απομακρύνετε τα βαριά αντικείμενα πάνω από τα ράφια

«Τις επόμενες μέρες θα έχουμε αρκετή μετασεισμική δραστηριότητα. Η ευρύτερη περιοχή είναι διεγερμένη. Πρέπει να κάνει μερικούς μετασεισμούς της τάξεως των 4 - 4.5 ρίχτερ για να πούμε ότι είναι φυσιολογική η μετασεισμική ακολουθία» τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα inkefalonia.gr.

Μάλιστα, ο γνωστός σεισμολόγος προειδοποίησε τον κόσμο να έχει το νου του και απομακρύνει τα βαριά αντικείμενα από τα πάνω ράφια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top