ΔΥΝΑΤΟΣ σεισμός στο Αίγιο: 4,8 Ρίχτερ αναστάτωσαν την πόλη

Μια εγκαταλελλειμένη κατοικία έπεσε- Υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα Πρώτη ανάρτηση: 07/11/2014 19:40

ΔΥΝΑΤΟΣ σεισμός στο Αίγιο: 4,8 Ρίχτερ αναστάτωσαν την πόλη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19:13 στην περιοχή του Αιγίου.

Ο σεισμός ήταν 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και οι κάτοικοι αναφέρουν ότι εκτός από δυνατός ήταν και μεγάλης διάρκειας. Το επίκεντρο ήταν 9χλμ βορειοανατολικά του Αιγίου ενώ το εστιακό του βάθος ήταν εξαιρετικά μικρό, μόλις 5χλμ. Ακολούθησε μετασεισμική ακολουθία με δονήσεις το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 2,2 έως 2,6 βαθμών.

sismos_06112014_1.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει πέσει μία εγκαταλελειμμένη κατοικία στην συμβολή Αράτου και Σωτηρίου Λόντου καθώς επίσης και μία μάντρα στην Αγία Σωτήρα..

Τραυματισμοί δεν υπάρχουν, έχουν σημειωθεί όμως υλικές ζημιές μέσα στα σπίτια από αντικείμενα που έπεσαν, από σοβάδες. Ζημιές έγιναν και σε καταστήματα όπου έσπασαν μπουκάλια και τζάμια. Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και έχουν βγει στους δρόμους.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Η υπηρεσία της πυροσβεστικής στην περιοχή του Αιγίου ενισχύθηκε από δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ Αττικής και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.

sismos_aigio_71114_2.jpg
Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε δημοτικά κτίρια, αλλά και στις εκκλησίες ενόψει της γιορτής των Ταξιαρχών για προληπτικούς λόγους.

Επίσης έλεγχος θα γίνει σε δύο πολυκατοικίες στην 1η Μάη και τη Βασιλέως Κωνσταντίνου καθώς κρέμονται σοφάδες.
Ο Δήμαρχος κ. Παναγόπουλος, τόνισε υπάρχουν ζημιές, αλλά το Σάββατο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα.

Ανοιχτό θα παραμείνει και το Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr εξέφρασε την άποψη ότι καλό θα ήταν για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων να περιμένουμε μερικές ώρες. Ο. κ Λέκκας συμπλήρωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 19.13 δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό που καταγράφηκε το πρωί, μεγέθους 4,9 βαθμών, στην Κεφαλονιά.

Ο σεισμολόγος - ερευνητής Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε από την πλευρά του ότι το Αίγιο δίνει συνήθως τέτοιους σεισμούς προσθέτοντας ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top