Συναγερμός στην Αττική για το νέο κύμα κακοκαιρίας- Οι κάτοικοι φτιάχνουν αναχώματα

Πανικόβλητοι οι πολίτες προσπαθούν να προστατέψουν τις περιουσίες τους

Συναγερμός στην Αττική για το νέο κύμα κακοκαιρίας- Οι κάτοικοι φτιάχνουν αναχώματα

​«Ανοχύρωτη» παραμένει η Αττική, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε περιοχές της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά. Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις και τις 900 χιλιάδες ευρώ που έχουν ήδη εκταμιευτεί για τις αποζημιώσεις, ελάχιστα έχουν γίνει και οι κάτοικοι προσπαθούν μόνοι τους να λάβουν ό,τι μέτρα μπορούν, ενόψει νέας κακοκαιρίας.

Αναχώματα ετοιμάζουν οι κάτοικοι περιοχών που κινδυνεύουν περισσότερο από πλημμύρες, καθώς αισθάνονται να βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση δηλώνει ευθέως, πως αν τα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινήσουν γρήγορα, η Αττική θα μπορέσει να προστατευτεί μετά από 2-3 χρόνια.

Στο Ίλιον μάλιστα, πολλοί κάτοικοι όπως βλέπετε, κάνουν διάφορα αντιπλημμυρικά έργα, με τα ίδια τους τα χέρια, ώστε να προστατευτούν από τις ενδεχόμενες πλημμύρες, μιας και οι μετεωρολόγοι προειδοποιήσαν ότι τις επόμενες μέρες το σκηνικό του καιρού αγριεύει!

Τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους δημάρχους να αποστείλουν στο υπουργείο Εσωτερικών αιτιολογημένα υπομνήματα, με την εκτίμησή τους σχετικά με το συνολικό ύψος των ζημιών στο δήμο τους.

Έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι για τις καταστροφές και να εκταμιευτούν οι σχετικές αποζημιώσεις. Η κυβέρνηση πάντως πετάει το μπαλάκι στην αυτοδιοίκηση.

Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τους μετεωρολόγους είναι ανησυχητικά για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών, καθώς προβλέπουν επιδείνωση του καιρού από αύριο και δυνατές καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που θα κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τους δημάρχους της Αττικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top