Πώς δρούσε το πανίσχυρο καρτέλ κοκαΐνης-Ποιος ο "εγκέφαλος" της οργάνωσης

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας

Πώς δρούσε το πανίσχυρο καρτέλ κοκαΐνης-Ποιος ο "εγκέφαλος" τ��ς οργάνωσης

Ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον οργανωμένα διεθνή δίκτυα εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης, από την Κεντρική Αμερική στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές Αρχές.

Σε οργανωμένες επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, σε περιοχή των νοτίων προαστίων, στην Αττική.

Πρόκειται για 25χρονο υπήκοο Μεξικού (αρχηγικό μέλος της οργάνωσης), έναν 69χρονο υπήκοο Καναδά (γεννηθείς στην Κολομβία) και έναν 62χρονο Έλληνα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων, ο εγκέφαλος του διεθνικού εγκληματικού κυκλώματος (35χρονος υπήκοος Μεξικού) και ένα ακόμα μέλος του (36χρονος υπήκοος Η.Π.Α. γεννηθείς στο Λίβανο).

Σε βάρος όλων των παραπάνω εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

koka10_473_355.jpg
Στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, σε οικίες, χώρους και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν κατασχεθεί :
• πάνω από 233 κιλά κοκαΐνης, που μεταφέρθηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μεγάλες ποσότητες φρούτων (ανανά), το οποίο είχε αφιχθεί στο Λιμάνι του Πειραιά από τον Παναμά
• δύο καραμπίνες και μονόκαννο όπλο,
• σαράντα τέσσερα (44) φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm και εκατόν είκοσι πέντε κυνηγετικά φυσίγγια,
• μεταλλική μαχαίρα τύπου «ματσέτα»,
• εννέα κινητά τηλέφωνα,
• 3.960 ευρώ, 1.643 δολάρια Η.Π.Α. και 5.920 πέσος Μεξικού.

Εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα που θα αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης από την εμπορία και περαιτέρω διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

αρχείο λήψης (1).jpg

Όπως προέκυψε «εγκέφαλος» της οργάνωσης είναι ο 35χρονος υπήκοος Μεξικού, με αρχηγικό μέλος τον 25χρονο ομοεθνή του, ενώ ο 36χρονος υπήκοος Η.Π.Α. αναλάμβανε τους χρηματικούς διακανονισμούς των αγοραπωλησιών της κοκαΐνης, την ανεύρεση τελικών παραληπτών - αγοραστών των ναρκωτικών και την νομιμοποίηση των εγκληματικών εσόδων. Επιπλέον, ο 62χρονος και ο 69χρονος υπήκοος Καναδά, αποτελούσαν τους αγοραστές των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Μετέφεραν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ επιδίωκαν να δημιουργήσουν «πύλη» εισόδου, μέσω της Ελλάδας, για τη διακίνηση των ναρκωτικών προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης είχαν συστήσει εταιρεία με στόχο την νομιμοφανή μεταφορά και εισαγωγή των εμπορευμάτων, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικούς χώρους αποθήκευσης.

αρχείο λήψης (3).jpg


αρχείο λήψης (4).jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top