Αποφυλακίστηκαν τα παιδιά και η γυναίκα του Παύλου Ψωμιάδη

Έντεκα μήνες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους

​Έντεκα μήνες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, αποφυλακίστηκαν με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Καβαλάρη η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη για την υπόθεση της Aspis Capital.

Ο ανακριτής άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη μετά από συμφωνία με τους κατηγορούμενους ότι θα παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το κανόνι της Ασπίς Capital παρέχοντας τους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να τα πουλήσουν ώστε να αποζημιωθούν. Η συμφωνία αφορά στους περίπου 400 ομολ��γιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό Γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Ασπίς Capital είναι μεταξύ άλλων κτίριο επί της Βασ. Σοφίας, ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη Λεωφ. Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στου ΦΙΞ, και δυο πολυκατοικίες, η μια στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες. Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90 τοις εκατό των κεφαλαίων που έχασαν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση αυτή δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top