Δραματική έκκληση από τα παιδικά χωριά SOS: Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν 3.000 παιδιά

Τι λέει στην κάμερα του Star o Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS

Δραματική έκκληση από τα παιδικά χωριά SOS: Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν 3.000 παιδιά

​Με ορατό τον κίνδυνο να ξεμείνουν από τρόφιμα στο άμεσο μέλλον, τα παιδικά χωριά SOS εκπέμπουν σήμα κινδύνου, κάνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια.

«Χρειαζόμαστε είδη διατροφής που σημαίνει τρόφιμα μακρά διάρκειας, που σημαίνει όσπρια, ζυμαρικά, γάλα μακρά διάρκειας, σιτηρά και ελαιόλαδο. Πραγματικά τώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ναι μεν υπάρχει η διάθεση, η διαθεσιμότητα δεν υπάρχει.» σημείωσε στην κάμερα του Star ο Πέτρος Παπαδάκης, Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης.

Στα σπιτάκια των χωριών SOS στην Κρήτη την Αθήνα την Καλαμάτα την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη φιλοξενούνται 230 παιδιά. Όμως φροντίζουν και 1500 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα με 3000 παιδιά.

Από το 1977 που θεμελιώθηκε το πρώτο σπιτάκι στην Βάρη, μέχρι σήμερα που υπάρχουν 12 σπίτια και φιλοξενούν 75 παιδιά, γραφεία, και άλλες εγκαταστάσεις , είναι η πρώτη φορά, που εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω έλλειψης τροφίμων.

«Είμαστε γύρω στα 100 άτομα που είμαστε σε καθημερινή βάση κοντά στα παιδιά συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Που σημαίνει πέντε πλήρη γεύματα κάθε μέρα, πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, είναι 500 μερίδες.» πρόσθεσε ο κύριος Πέτρος Παπαδάκης.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μια γενναία προσφορά υποστήριξης από Έλληνες της ομογένειας, η οποία κάλυπτε τις ανάγκες για όλα τα χωριά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top