ΧΑΜΟΣ στην εκπαίδευση: Πάνω από 500 σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω κατάληψης!

Διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την τράπεζα θεμάτων,το σύστημα των εξετάσεων στο νέο Λύκειο

ΧΑΜΟΣ στην εκπαίδευση: Πάνω από 500 σχολεία ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω κατάληψης!

​Υπό κατάληψη βρίσκονται πάνω από 500 σχολεία σε όλη τη χώρα, διότι οι μαθητές αντιδρούν στο νέο εξεταστικό σύστημα με την «τράπεζα θεμάτων», τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του «νέου Λυκείου», την υποχρηματοδότηση των σχολείων και τα κενά σε εκπαιδευτικούς που εντοπίζονται σε ορισμένες μονάδες.

Μερικά από τα 500 σχολεία που έχουν κατάληψη είναι τα εξής:

- ΓΕΛ Ανδραβίδας

- Γυμνάσιο - Λύκειο Καλαμπακίου Δράμας

- 2ο ΓΕΛ Πολίχνης

- 9ο Γυμνάσιο Αθηνών

- 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης

- 3o Γυμνάσιο Πετρούπολης

- ΕΠΑΛ Ληξουρίου

- Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας

- 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου

- 1ο ΓΕΛ Πικερμίου

- 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

- 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας

- Γυμνάσιο - Λύκειο Ερμιόνης

- 6ο ΓΕΛ Βόλου

Να σημειωθεί ότι στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τον τίτλο «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», όπου οι μαθητές συντονίζουν τις καταλήψεις και μαθαίνουν τι συμβαίνει στα άλλα σχολεία.

Στην Αττική εκτιμάται ότι υπό κατάληψη τελούν περίπου 100 σχολεία, οι μαθητές των οποίων πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

Ανάλογη μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις οδούς Αγίας Σοφίας, Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Ολύμπου, Αγίου Δημητρίου, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε τοποθέτησή του στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για 500 σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλο πρόβλημα, που δεν μπορεί να μείνει έτσι» και πρόσθεσε πως «πρέπει να αναλογιστούμε όλοι ποιο πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα».

Ο υπουργός Παιδείας, αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αναρωτήθηκε: «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;».

Σημείωσε ότι πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά, που ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που τέθηκε σε εφαρμογή πέρσι αναφέρει ότι οι ώρες που χάνονται εξαιτίας των καταλήψεων -εφόσον οι καταλήψεις ξεπερνούν σε διάρκεια τις τρεις ημέρες- αναπληρώνονται σε περιόδους εορτών, αργιών ή ακόμη και Σαββατοκύριακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαθητές διοργανώνουν καταλήψεις μέσω… Facebook!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top