Θεσσαλονίκη: Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας της κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς

Η επόμενη κίνηση ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη: Ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας της κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς

​Ψηφίστηκε, εν μέσω αντιδράσεων, από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης ο κανονισμός λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς,το λεγόμενο «γιουσουρούμ», στην οδό Νικηφόρου Ουρανού στη δυτική πλευρά της πόλης.

Η επόμενη κίνηση ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει για τη λειτουργία της αγοράς.

«Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε free markets και να πωλούν από αντίκες μέχρι μεταχειρισμένα αυτοκίνητα», ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν, ανέφερε πως πλέον το θέμα είναι στο χέρι της περιφέρειας να αποφασίσει εάν θα δώσει τη συγκεκριμένη άδεια και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Νικολόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του υποστηρίζοντας πως θα παρατηρηθεί αδυναμία ελέγχου του «γιουσουρούμ» και θα αποτελέσει εστία παραεμπορίου.

Υπέρ της λειτουργίας ήταν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και η Ελεάννα Ιωαννίδου από την «Οικολογία – Αλληλεγγύη».

Κατά τάχθηκε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Μάκης Στεργίου, ενώ λευκό ψήφισε ο Γιώργος Ρακκάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top