Μαθητές διοργανώνουν καταλήψεις μέσω… Facebook!

Είναι ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων

Μαθητές διοργανώνουν καταλήψεις μέσω… Facebook!

​Τα social media χρησιμοποιούν οι μαθητές ακόμη και για την διοργάνωση καταλήψεων. Την Δευτέρα, αρκετά σχολεία σε όλη τη χώρα δεν λειτούργησαν καθώς κάποιοι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις διαφωνώντας με την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Οι μαθητές έκαναν συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε διάφορες πόλεις της χώρας με κύριο αίτημα την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Μάλιστα, στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κάποιοι πιο θερμόαιμοι πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν διακριτικά.

Οι υπολογιστές των μαθητών πήραν εδώ και μέρες φωτιά καθώς μέσω Facebook αποφάσισαν να διοργανώσουν καταλήψεις και διαμαρτυρίες.

«Διαδώστε το παντού! Λέμε όχι στο νέο σύστημα και κάνουμε κάτι για αυτό- 3 Νοέμβρη όλα τα σχολεία κλειστά», γράφουν τα παιδιά στις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.

Όσοι δεν ήθελαν να κάνουν κατάληψη, υποστηρίζοντας πως με την κατάληψη δεν θα αλλάξει ο νόμος έμειναν έξω από τα σχολεία και επέστρεψαν σπίτι τους.

Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για 500 σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλο πρόβλημα, που δεν μπορεί να μείνει έτσι» και πρόσθεσε πως «πρέπει να αναλογιστούμε όλοι ποιο πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα».


Ο υπουργός Παιδείας, αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αναρωτήθηκε: «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;».

Σημείωσε ότι πρόκειται για μία δύσκολη χρονιά, που ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top