Θ. Φορτσάκης: «Κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου για τους μετεγγραφέντες στο ΕΚΠΑ»

«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να τους εξυπηρετήσει»

Θ. Φορτσάκης: «Κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου για τους μετεγγραφέντες στο ΕΚΠΑ»

​Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι μετεγγραφέντες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών να χάσουν το εξάμηνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα F" ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έχει τις υποδομές να τους εξυπηρετήσει και εξέφρασε την επιθυμία του για επανεκκίνηση. "Να το καθαρίσουμε και να κάνουμε τα μαθήματά μας καλύτερα και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με το να αναδιατάξουμε τις ακαδημαϊκές μας υποδομές", είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα της συνεδρίασης της Συγκλήτου και το πώς αυτή έγινε τελικά το Σάββατο υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είπε ότι η όλη εξέλιξη του δημιουργεί "ανάμεικτα συναισθήματα".

Τόνισε χαρακτηριστικά: "Να υπογραμμίζετε ότι γιορτάζουμε το αυτονόητο ως νίκη. Μου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, διότι από τη μία χαίρομαι που επιτέλους κατάφερε το πανεπιστήμιό μας να έχει μετά από έξι χρόνια μια σωστή συνεδρίαση και από την άλλη λυπάμαι που γιορτάζουμε αυτό το πράγμα σαν να είναι νίκη".

Για τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Θεόδωρος Φορτσάκης ανέφερε πως "σταδιακά θα έπρεπε να επεκταθεί αυτό σε όλο το πανεπιστήμιο και αυτό θα γίνει, διότι αυτή τη στιγμή δεν το επιτρέπουν οι υποδομές του".

Και στο ίδιο θέμα πρόσθεσε: "Να ξέρετε ότι προτεραιότητά μας δεν είναι να έχουμε ένα είδος αστυνομικού κράτους στο πανεπιστήμιο. Ούτε το θέλουμε ούτε το επιθυμούμε ούτε και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό που θέλουμε είναι να γίνει το πανεπιστήμιο ένας χώρος ασφάλειας και έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η συστηματική φύλαξη του πανεπιστημίου. Θέλουμε να επανεκκινήσουμε το πανεπιστήμιο. Να το καθαρίσουμε και να κάνουμε τα μαθήματά μας καλύτερα και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με το να αναδιατάξουμε τις ακαδημαϊκές μας υποδομές. Ούτε θα βάλουμε το π��νεπιστήμιο σε αυτόματο πιλότο, διότι θέλουμε σκέψη και σχέδιο και θα το κάνουμε αυτό".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top