Δύο γυναίκες- οι μακροβιότερες περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα- μιλούν στο STAR!

Συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους και δίνουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας

Δύο γυναίκες- οι μακροβιότερες περιπτώσεις μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα- μιλούν στο STAR!

Η Ιωάννα Λεβαντή, η πρώτη Ελληνίδα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς και η Σοφία Αδάμ, μία μητέρα δύο παιδιών που στα 19 της χρόνια αρρώστησε και χρειάστηκε κι εκείνη μόσχευμα καρδιάς, μιλούν στο STAR για τη ζωή τους και στέλνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

«Αρρώστησα και η μεταμόσχευση έγινε μετά από 6 μήνες. Δεν υπήρχε χώρος για φόβο ή κάτι τέτοιο, υπήρχε μόνο αγώνας να γίνω καλά. Έκανα ό,τι μου έλεγαν οι γιατροί, βοηθούσα όσο μπορούσα εγώ και περίμενα πως και πως να βρεθεί ένα μόσχευμα για να μπορέσω να συνεχίσω τη ζωή μου» περιγράφει η Σοφία Αδάμ, η οποία ζει 25 χρόνια με ξένη καρδιά.

Η ίδια μεγάλωσε στη Σουηδία με Έλληνα πατέρα και μετά τη μεταμόσχευση αποφάσισε να έρθει στη χώρα μας για μια καινούρια ζωή.

«Μετά τη μεταμόσχευση μετακόμισα μόνη μου μόνιμα στην Αθήνα και άρχισα να εργάζομαι στο χώρο της διαφήμισης, μέσα σ' αυτό το διάστημα γνώρισα και τον άνδρα μου, παντρευτήκαμε όπως όλοι οι άνθρωποι και αποφασίσαμε να κάνουμε και την οικογένειά μας» προσθέτει η ίδια και σήμερα δηλώνει μια «ευτυχισμένη μαμά με δύο παιδιά που ζει μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι».

Η πρώτη Ελληνίδα που δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς από τον καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ είναι η Ιωάννα Λεβαντή. Το 1989 οι γιατροί της έδιναν 5 χρόνια ζωής. Σήμερα η 50χρονη γυναίκα χαμογελάει και δίνει ένα μήνυμα ελπίδας.

«Συνεχίζω και ζω κανονικά, για τα πρώτα χρόνια δούλεψα αλλά μετά λόγω λοιμώξεων με σταμάτησαν οι γιατροί από τη δουλειά, αλλά συνεχίζω και βλέπω τον ήλιο που ανατέλλει και είναι κάτι συνταρακτικό όταν ξέρεις ότι στα 24 σου θα είχες πεθάνει» λέει η Ιωάννα Λεβαντή.

Στις 14 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθεί μια μουσική και χορευτική παράσταση με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top