Παραλίγο τραγωδία: Τον πρόλαβαν ένα βήμα πριν την αυτοκτονία

Μέσω του «Cyber Alert»

​Ακόμη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου διαδικασίας «Cyber Alert».

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του «Cyber Alert», ότι χρήστης του διαδικτύου, με ανακοίνωση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ότι θα αυτοκτονήσει το μεσημέρι της Δευτέρας, σε συγκεκριμένο σιδηροδρομικό σταθμό.

Αμέσως κινητοποιήθηκε το προσωπικό της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας το κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπάγεται γεωγραφικά ο επίμαχος σιδηροδρομικός σταθμός. Παράλληλα έγινε ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετά από έρευνες στο σημείο, εκείνος εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς, σε κοντινή απόσταση από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Να σημειωθεί ότι στη διαχείριση του περιστατικού συνέδραμε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ παράλληλα έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την παροχή της αναγκαίας βοήθειας, αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης του ατόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top