ΑΥΤΗ είναι η 25χρονη Αμαζόνα των Απάτσι- Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα πιο επιθετικά ελικόπτερα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ την αρχιλοχία, Αθηνά Πανουργιά

ΑΥΤΗ είναι η 25χρονη Αμαζόνα των Απάτσι- Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα πιο επιθετικά ελικόπτερα
Την αντίληψη ότι ο στρατός είναι ανδρική υπόθεση έρχεται να καταρρίψει μια 25χρονη Αρχιλοχίας της Αεροπορίας στρατού.
Η «ιπτάμενη» Αθηνά, όπως την αποκαλούν οι συνάδελφοι της είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος στα πιο εξελιγμένα και επιθετικά ελικόπτερα που διαθέτει η χώρα μας, τα Απάτσι.
Στο κόκπιτ του Απάτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, γυναίκα κυβερνήτης. Η μόλις 25 ετών αρχιλοχίας, Αθηνά Πανουργιά.
«Από τη στιγμή που μπήκα στη σχολή έψαχνα να βρω κάτι με μεγάλη αδρεναλίνη και ακόμα μεγαλύτερη δράση. Το επιθετικό ελικόπτερο τα συνδυάζει όλα αυτά» παραδέχεται η ίδια.
Φοράει μόνη της μια στολή που ζυγίζει αρκετά κιλά, ελέγχει όλα τα μηχανικά συστήματα του ελικοπτέρου της πριν τη πτήση και πιλοτάρει το ίδιο καλά με τους άνδρες συναδέλφους της το πιο δύσκολο και επιθετικό ελικόπτερο του κόσμου. Μάλιστα, η ίδια δεν θα δίσταζε να πυροδοτήσει ακόμα και πύραυλο αν της είχε δοθεί αυτή η διαταγή.
«Έχω υπόψιν μου το βάρος των απαιτήσεων, αλλά πιστεύω πλήρως ότι θα ανταπεξέλθω σε ότι μου ζητήσει η υπηρεσία μου. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας ενδοιασμός, αν θα πατήσω το κουμπί να φύγει ο πύραυλος» προσθέτει.
ΔΕΙΤΕ τη συνέντευξη της
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top