Αγανάκτηση στη μαθητική παρέλαση Θεσσαλονίκης: Στοιβαγμένοι πίσω από τα κάγκελα οι γονείς

Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες

Αγανάκτηση στη μαθητική παρέλαση Θεσσαλονίκης: Στοιβαγμένοι πίσω από τα κάγκελα οι γονείς

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση. Όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους.

parade12.jpg
«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα γεγονότα ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «λογικά εγώ είμαι εναντίον των παρελάσεων. Θέλω όμως να εκφράσω την ενόχλησή μου ιδιαίτερα για τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η παρέλαση και όλη η Τσιμισκή να είναι με τα κάγκελα. Για ποιoυς γίνεται η παρέλαση, αν δεν μπορεί να την παρακολουθήσει ο κόσμος;».

parade11.jpg
Η κ. Πατουλίδου επίσης είπε: «Αν είναι να γίνονται οι παρελάσεις έτσι, τότε ή θα πρέπει να σταματήσουν ή να κοπούν τα κά��κελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα για πέντε ανθρώπους που είμαστε στην εξέδρα να παρελαύνουν τα παιδιά αν δεν μπορούν να τα δουν οι γονείς τους».

Πάντως, φέτος όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς απρόοπτα και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από κόσμο και επισήμους.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους μαθητές και τις μαθήτριες τονίζοντας ότι «η εικόνα της παρέλασης ήταν εξαιρετική. Η νέα γενιά έρχεται με δύναμη και ορμή για καλύτερα πράγματα. Εμείς υποχρεούμαστε να τους προετοιμάσ��υμε το έδαφος. Το επόμενο διάστημα για τη χώρα είναι κρίσιμο και αποφασιστικό και χρειάζονται λύσεις και απαντήσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι «τα νιάτα της Θεσσαλονίκης παρέλασαν στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Είμαστε περήφανοι για το πλούσιο δυναμικό που διαθέτει η πατρίδα μας, το οποίο αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε επίσης ότι «οι μαθητές και μαθήτριες είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου. Εμείς πρέπει να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή και χωρίς προβλήματα, που δε θα είναι εμπόδιο στα όνειρά τους και δε θα τους αναγκάζει να μεταναστεύουν στο εξωτερικό».

parade7.jpg

parade5.jpg
parade4.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top