Τα μπαζωμένα ρέματα έφεραν την καταστροφή στη δυτική Αθήνα!

Aποκαλυπτικό οδοιπορικό του Star στο ρέμα της Εσχατιάς

Τα μπαζωμένα ρέματα έφεραν την καταστροφή στη δυτική Αθήνα!

Μπαζωμένα ρέματα, και ημιτελή αντιπλημμυρικά έργα, συντέλεσαν στην προχθεσινή καταστροφή, σε πολλές περιοχές της Αττικής. Κάτοικοι και φορείς προειδοποιούν όμως πως αν δεν προχωρήσουν άμεσα τα έργα, ίσως θρηνήσουμε και θύματα.

Τα πλάνα από το ρέμα της Εσχατιάς στο Ζεφύρι, την ώρα της μεγάλης νεροποντής, δείχνουν τον διπλανό δρόμο να έχει μετατραπεί σε χείμαρρο. Την εικόνα συμπληρώνουν σκουπίδια, μπάζα και γκρεμισμένα στηθαία.

«Σκουπίδια; Ότι το χειρότερο υπάρχει. Σκουπίδια και όλα γίνονται από εδώ. Τα ρίχνουνε και φτάνουν μέχρι το Φάληρο. Λες και δεν υπάρχει σκουπιδιάρης. Ότι θέλουν θα βγουν και θα το πετάξουν» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

Κάθε φορά που ξεχειλίζει το συγκεκριμένο ρέμα, τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι το Ίλιον, εκεί όπου παρουσιάστηκαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Κάποιο φορτίο καινούργιο μπήκε στην Θηβών. Αυτό πιστεύω σαν μηχανικός που είμαι» δηλώνει ο μηχανικός Κωνσταντίνος Παπα��εωργίου.

Το καινούργιο φορτίο για το οποίο κάνει λόγο ο μηχανικός είναι αυτό που θα έπρεπε να καταλήξει στον Κηφισό, και όχι στα σπίτια.

«Το ρέμα πλημμυρίζει από τα φερτά υλικά που εναποθέτουν στην κοίτη του ρέματος. Τα οποία όσο και να τα καθαρίσεις και καθαρίζονται κατά καιρούς και από την περιφέρεια, την επόμενη μέρα η ίδια είναι η εικόνα πάλι» είναι η άποψη του τοπικού Δήμου, ενώ κάτοικοι αποδίδουν ευθύνες για τα σκουπίδια και στους Ρομά της περιοχής.

Στο ρέμα της Εσχατιάς όμως εκτός του ότι έχει μετατραπεί σε χωματερή, υπάρχει και μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Τα αντιπλημμυρικά έργα ξεκίνησαν ανάποδα, δηλαδή θα έπρεπε να κλειστεί από το Ζεφύρι και όχι από τα νότια δηλαδή στο Ίλιον όπου καταλήγει στον Κηφισό!

Δεν είναι όμως το μόνο «προβληματικό». Και το ρέμα της Χελιδωνούς που διασχίζει την Κηφισιά την Μεταμόρφωση, τον Κόκκινο Μύλο και καταλήγει στον Κηφισό, έχει μπάζα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνει η Πολιτεία.

«Να τα μπάζα. Εκείνον εκεί τον κυνήγησα εγώ. Οποιοσδήποτε αφήνε�� εδώ τα μπάζα, επειδή είναι ερημιά, και η αστυνομία δεν περνάει. Ό,τι μπορείς να φανταστείς αφήνουν» δηλώνει κάτοικος στην κάμερα του Star.

Eξαιτίας της κακοτεχνίας, τα νερά καταλήγουν στο υπόγειό του αντί να χύνονται μέσα στο ρέμα. Λίγο πιο κάτω, μια πολυκατοικία βρίσκεται πάνω από ένα ρέμα! Στην επόμενη δυνατή νεροποντή δηλαδή, δεν αποκλείεται στον Κηφισό να βρεθεί και μια ολόκληρη πολυκατοικία...
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top