12 Έλληνες αναβιώνουν το Έπος του ’40 – Φωνάζουν «ΟΧΙ» και πολεμούν

Πατούν στα χνάρια των προγόνων μας για να κρατήσουν τις μνήμες ζωντανές

12 Έλληνες αναβιώνουν το Έπος του ’40 – Φωνάζουν «ΟΧΙ» και πολεμούν

​Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά το «ΟΧΙ» και την εποποιία του Αλβανικού Μετώπου, 12 Έλληνες αναβιώνουν τις μάχες και τα κατορθώματα των προγόνων μας, θέλοντας να διατηρήσουν άσβηστη την ιστορική μνήμη.

epos1.jpg

Τα μέλη της ομάδας WW2 Greek Army 1940 Reenacting Team-Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940, αποτυπώνουν με ιστορική πιστότητα τους στρατιώτες που πολέμησαν το ’40, αναβιώνουν ιστορικές μάχες και φουσκώνουν από περηφάνια για τα κατορθώματα του ελληνικού στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο.

Η ιστορική αναπαράσταση(reemactment) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, στην Ελλάδα όμως μόλις τώρα έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή.

epos2.jpg

Όπως λένε τα μέλη της ομάδας, αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διάδοσης της ιστορίας και ανάδειξης της συμβολής του ελληνικού στρατού στην εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

epos3.jpg

«Αρχικά οι γνώσεις μας ήταν περιορισμένες, αλλά με την έρευνα και τη βοήθεια ανθρώπων που κατείχαν το αντικείμενο καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να φτιάξουμε τη στολή, τον εξοπλισμό και τα παρελκόμενα», δήλωσαν στον Τύπο της Κυριακής.

epos4.jpg

Μάλιστα, πέρα από τις αυθεντικές στολές που φοράνε, τα όπλα και τα αντικείμενα που έχουν καταφέρει να συλλέξουν με τη βοήθεια συγγενών αγωνιστών του ’40, έχουν και μία φοράδα, η οποία αποτελεί… μέλος της ομάδας.

epos5.jpg

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, είναι ότι όταν οι Έλληνες είναι μονοιασμένοι και οργανωμένοι, οι στόχοι γίνονται εφικτοί και η περίοδος που επιλέξαμε να αναπαραστήσουμε είναι χαρακτηριστική γι’ αυτό», λένε.

epos6.jpg

Όποιος μάλιστα θέλει να γίνει μέλος της ομάδας το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι πάθος για την αναβίωση της συγκεκριμένης εποχής, αλλά και γερή τσέπη για να αντέξει το οικονομικό κόστο�� του εξοπλισμού για το οποίο είναι ο ίδιος υπεύθυνος.

epos7.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top