Επιστημονική έρευνα: Τα γενόσημα είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα πρωτότυπα φάρμακα

Στόχος είναι να αυξηθούν οι Έλληνες που τα εμπιστεύονται

Επιστημονική έρευνα: Τα γενόσημα είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα πρωτότυπα φάρμακα
Στην αύξηση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα γενόσημα φάρμακα στοχεύει με μελέτη του το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών. Με επιστημονικό τρόπο οι υπεύθυνοι διατυπώνουν την άποψη ότι τα γενόσημα είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα πρωτότυπα φάρμακα. Σε ειδική ενημερωτική ημερίδα ο Ακαδημαϊκός και καθηγητής Γρηγόρης Σκαλκέας παρουσίασε τα αποτελέσματα των μελετών.

«Τα γενόσημα φάρμακα επί του παρόντος εδώ στην Ελλάδα περιφρονούνται από τους Έλληνες και μόνο κατά τις αρχές τις στατιστικές ένα 16% χρησιμοποιείται. Αν πείσουμε τον ελληνικό λαό να χρησιμοποιεί ότι κι οι άλλες χώρες οι πολιτισμένες της Ευρώπης και της Αμερικής, δηλαδή 60 ως 80%, θα γίνει μία οικονομία 2 δισεκατομμυρίων ετησίως»,ίπε ο Ακαδημαϊκός και καθηγητής Γρηγόρης Σκαλκέας.

Το κέντρο αναμένεται επίσης να συνεισφέρει αποφασιστικά στην απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία χάνονται μέχρι στιγμής, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των τελευταίων στον τομέα των κλινικών μελετών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top